Zapraszamy do zamawiania dań wigilijnych na wynos, tel.: 731 003 731 lub e-mail: [email protected]

ZUPY

  1. Barszcz czerwony 9zł/0,9l
  2. Zupa rybna 18zł/0,9l
  3. Zupa grzybowa 18zł/0,9l

DANIA NA CIEPŁO

  1. Tradycyjny karp 8zł/porcja
  2. Karp w śmietanie z grzybami i pietruchą 10zł/porcja
  3. Parowany filet z dorsza w sosie porowym z boczniakami 10zł/porcja
  4. Kapusta z grzybami 4zł/100g
  5. Pierogi z kapustą i grzybami 2zł/szt
  6. Krokiety z kapustą i grzybami 3zł/szt
  7. Uszka wigilijne 1zł/szt
  8. Gołąbki 5zł/szt

ZIMNE ZAKĄSKI

  1. Półmisek wigilijny 6 porcji[karp, dorsz, rolada szpinakowa z łososiem] 30zł
  2. Półmisek mięsny 8 porcji[schab ze śliwką, polędwica z pastą chrzanową, filet z kurczaka faszerowany grzybami leśnymi, karkówka szprycowana] 40zł
  3. Ryba po grecku [dorsz] 5zł/100g
  4. Tradycyjny śledź w przyprawach korzennych 18zł/półmisek
  5. Śledź z suszonymi pomidorami i musztardą 20zł/półmisek
  6. Łazanki z makiem i bakaliami 4zł/100g
  7. Galaciki wieprzowe i drobiowe 3zł/szt
  8. Sałatka śledziowa z pieczonymi burakami i ziemniakami 3zł/100g
  9. Sałatka warzywna 2zł/100g

MIĘSA

  1. Zawijane z karkówki 8zł/szt.
  2. Kotlet imperial 8zł/szt.
  3. De volaille z masłem i pietruszką / serem / szpinakiem 8zł/szt.
  4. Filet drobiowy z mozzarellą i oliwkami 8zł/szt.
  5. Drobiowa fantazja z pieczarkami 8zł/szt.
  6. Zrazy wołowe 9zł/szt.